background





Friday, 7 December 2012

Dinner-ing and BBQ-ing..!!

assalamualaikumm..nak tulis cite lapuk lagi..yeay..!! haha.. nak happy kan ati sikit..buang segala bayangan momokk itu..syoh2..!!ok, dah belahh dah. ermm, cenggini..aku gabung dua cita dlnm satu entry sbb nk bg compare yg mana lg best..dinner atau BBQ..err, senior tadak nk bace entry ni kann..lau ada, sila ngaku junior eyh..haha..sori dehh..ni kritikan membina ni..tadak niat nk ngutuk..peacee (^.^)v  !!

ok,dinner bersamaan khamis 27112012 menjadi tarikh keramat bg seluruh pelatih farmasi kolej sains kesihatan bersekutu sungai buloh..ha, gitu kan..haha..nk jadikan cite, lebih kurang seminggu lebey aku dok pikir nak g ke tamau dinner tu sbb aku rasa cm rimas gile ngn dinner2 ni bagai..nak pikir baju, kasut, tudung ke jadahh hapee sume nak pakai..kan senang jd jate, pakai tshirt pagoda pun dah kira 'bliss and gliss' gitu kann..haha *memang takk la*

aku rasa mlm tu aku nyer attire paling under bajet mlm tu sbb memang tadak bajet pungg..haha.. nengok ni..!

baju jubah tajaan ikhlas dari ibu..yg inner merah pun sumbangan ikhlas dr ibu..wedges putih rompak dr ika, selendang dingdang beli kt pasar malam, handbag cilok akak punye..haha..ni baru super duper under bajet..yeyehh!!tp i rasa i nmpk glamorous skik mlm tu sbb make up i nyahh..aku bukan tau nk make ni sumee..silap2 jadi buku mewarna lak..aina, si artist professoinal make up tu yg make up kn i mlm tuu..so sweet..ataihh tu muka sblm make up..tgk ni lakk.poyo tak =='


ok,nak dijadikan cerita, ptg tu bas dtg dgn sgt siput nyee..maybe sbb ada perhimpunan kt PWTC mlm tu..tp err kan dr kolej ke hostel je..bkn sekangkang kera je ke..haha...nak pegi tu lg laa menyiput bas jalan..sbb jem gilaaa..!! perut dah lapaqq tahap gaban..ngn hujan turun dgn meriah nye lg.tp dpt pengalaman baru solat dlm bas..haha..rasa cm tak sah.tp dorang suh yakinkan hati..YAKIN!! :p

sampai hotel dlm pukul 8 gitu..kitorang terus naik lif lepas spt diarahkan senior..masuk je dewan nk kena carik table pulak..hambek ktorang dok depan stage lg kaw..haha..best gile..dok je trus snap2 gmbr sementara tunggu majlis mula..perut dah keluarkan mcm2 bunyi xbest dah..yela, x makan dr tegahari sbb konon nk simpan perut punye pasal..ha, ni makan nye..

lpas je majlis start, kitorang dgn rakusnye bngun amik makanan..nmpk seriusly sedap gila especially  mushroom die..siap suruh novia amik bnyk2 lg penuhkan pinggan die..tp lepas makan errr...tayah la komen pasal makanan..tamau2..persembahan lak best gak weh..aku tgk junior kemain kaw punye bersatu dorang ni..bagus2...gorup kak azu lg gegehh..best gila..comeyy gila pateen..!! senior punye lak paling best part tarian retro..siap ada part skirt terbang2 lg..wahaha xD

lepas makan sesi snap gambar lg..anak puan norzita cute gile bebehh!! besarr mesti hensemm punye..aku chopp dlu aa..tp mentua nye tamau bole??haha..

nmpk tak anak puan yg comel??ktorang laa xD
bersama datin2

lapauuu!! grrr
ada org puji lawa PP kt cni *profile picture =='


comel kan kami



kami geng bas skolahh

mlm tu best bkn sbb makan tp sbb dpt hang ngn kwn2, snap2 gmbr bnyk2 gilaa..and raikan sem 6 sebelum depaa kuaq..hoyeaaa...!!

notakaki : nanti sambung BBQ lak laa..letih tgn menaip ni haa..tu pungg hade lg yg tak tulis kt sini..malass..kbaii..xoxo



Thursday, 6 December 2012

entry gilaa todayy!!! grrrr

assalamualaikum..nabi berkata, pempuan yg jahat afdal utk lelaki yg baik tetapi lelaki yg jahat tak afdal utk pempuan yg baik..sbb ape? sbb hati pempuan ni lembut..kalau dah laki tu jahat, memang senang pempuan nk ikut ke jalan yang jahat..hati pempuan?? ha'ah..memang hati pempuan ni lembut..kalau jatuh atas kapas pun boleh luka pae lg kalau dikasari atau dpermainkan..tp pernah ke ada org cuba nk tgk camne hati kite betul2? wahai hati.. ujian yg datang menguji tu mmpunyai tujuan..utk uji dan didik hati kita utk mengenali seseorang dgn cara yg betul..
 tp npe aku selalu jumpa orang yg tak pernah tahu n paham perasaan aku?aku rasa cam KAYU sebab suka kt kaw..padahal kaw tade pape pun.aku nak kata, kaw orang last yg aku suka n harap.aku pun tak tahu ape yg aku pandang kt kaw..kalau memang kaw xde pape, aku stop..siyesly, aku STOP..!! aku dah malu ngn diri sendiri..biarlah jodoh tu untuk orang yg sudi sahaja.


sedih bila tgk status angg yang dah sah2 x berkait pun ngn aku..dah lama dah aku perasan..yea, memang aku PERASAN..syok sendiri bak kate orang.ramai yg ckp itu ini tp aku? dalam hati je yg tawu..memang kalau luar orang tgk aku biasa je..tapi kalau kaw nk tau, setiap benda yg kaw buat mesti terkait emosi ngn aku..xkisah laa happy atau sedih..cuma xde orang yg nmpk..aku ada diari sulit aku sendiri..aku rasa kalau kaw baca sure kaw nangis sambil geleng2 sbb betapa tegarnya aku tulis n ingt bnda2 tu semua even benda remeh pun.. bukan desperate tp itu je memori aku ngn kaw..mana tawu lepas ni aku hilangkan diri..cm sekarang ni.kaw takde nk cari aku.. kadang2 aku sedar, aku ni sape je..aku bukan sape2 pada kaw.. itu yg tertulis nye entry ni..pasal ANGG wehh..
 kepada si pencuri yang pakai baju ada warna biru ari tu *tak kisah la bila*, aku dah try jadi cam pe yg angg nak..susah wehh..aku tak mampu nk tipu hati aku sendiri..tapi aku try gak teruskan ape yg angg nak aku jadi dulu..walau pun hati aku payah nk tima, aku paksa gak..aku PAKSA..sila paham apabila aku guna perkataan PAKSA tu..paham tak pedih die cmne?

 

bila aku try nk lupa kt angg mesti aku ingat katakata adik sayang busuk aku yg kuat gila merajuk tuu. dia ckp lbh kurang cenggini, "akak jgn tersentuh hati ngn die tu. die cam x sesuai utk akak.. die tak jaga batas2 pergaulan die..akak nak die jadi cmtu bila dah kawen nanti?? " masa tu hati aku tersentap sgt..memang betol sgt kata2 die..btw, thanz a lot to adik akak :) akak tol2 appreciate nasihat adik akak tu..terima kasih gak kepada si tudung kuning di atas kerana meluahkan utk saya.. :)

notakaki : i will try to avoiding u..i will try..i will..aku tgh try utk jadi cam ape yg angg nak aku jadi..sori lau aku ada terkasar ngn angg..kalau laa angg nmpk dah bpe bnyk luka kat hati aku yang aku 'selotep' balik utk angg, mesti angg xkan caya yang aku sekuat nih n mampu senyum utk orang sekeliling aku..aku nk wat pengakuan, aku memang ada hati kat angg n aku rasa KAYU sbb ada hati kt angg padahal angg xdak pape pungg.. aku sure angg pun tau tp angg wat tak kisah sbb hati angg kat orang lain.. aku tak stalk angg tp naluri aku kuat berkata camtu..

p/s : aku sendiri trtanya2 ape yg aku pandang kt angg kann.. status angg yg latest ni mmg wat aku sedih..sbb aku pasti bukan aku orangnya..and its lead to this entry..thanz for your 'special' attention thst makes me syok sendiri k bebehh..

ads : thanz for the present ari tu..ingt gak angg kt aku..memang cantik.aku pelik ang pandang aku cam xbrkenan je ari tu bila kau pakai 'cantuman bebenang' tu? aku tawu its not belong to yg aku pakai ari tu..tp niat aku utk tunjuk kt angg yg aku appreciate present yg angg bg..oke?? maklum sudahh? kbai =='

# entry kali ini mcm ngarut ckit.aku tatau lau kamuu yg bace ni paham ke takk..hikhok.. :p

ok, last ..

aku doa yg terbaik utk angg *doa aku ari tu termakbul*

ni tol2 last, 
kesabaran dan ketungguan aku ada limit..ingat tu!


okbai..




Saturday, 17 November 2012

cuti dihabiskan dgn... MAKANN....!!

assalamualaikum..mak aihh, bersawang dah belog aku nih*sambil buang2 habuk*..lepas perah otak selama lbh kurang dua minggu, aku mbawa la hati ke rumah..haha..before cuti, aku g melaka bersama teman2 trsyg utk brjln2...puih,jln2 laa sgt..pegi tgk bilik sewa..aku tamau laa komen pasal bilik sewa kt sini..bak kate org, 'hal2 dlm bilik jgn dibawa keluauu' haha..tetibe lak...tadakk kne mengena pungg...btw, thanz to amy sbb sudi bg aku ngn pana taring dok menginap kt umah die selama 2 hari 1 mlm..*cm pakej brcuti je ==' ..mlm tu tadakk nyer nk kuar jln2..memasing dah cm org ilang tenaga dah..ngn si pana taring cm org pregnant nye lg..haishh, tah pe kene tah..nk kate mabuk jln, dah biase dah naik bas balik segamat tiap2 minggu..haha..lepas tu, ade org tu konon nk wat kite jeles..pegi jln2 smpai ke jonker walk ngn river cruise..call sampai 5 kali juz nk bgtau pegi jln2..mak aihh..sirappp!!tp nasib baik haaaa....huahua xD
err, tol laa orang kate kalo balik umah je mmg hancus diet mkn...mmg hancur lebur..ni dah rase perut makin menebal ni..warghh....!! ibu laa yg salah ni..sume salah ibu..asyik masak sedap2 je.kan dah naik kt pipi ni..sape nk tggungjwb??haha..lebiuu ibu...
tadi makngah bwk pegi mkn kt BREADTIES kt taman melawati..nk try restaurant baru bukak kt area situ..JALAN2CARIMAKAN siap tinggalkan footprint diee lg kaw..best sgt ker kan..masuk2 je WOW...!! memeyy tiptop laa ore katee kan..tengok je laa gambor2 kt bwh nih..














hadee cam promoter takk?? bolee la apply keje kt cni..haha..mase ni dok bz2 nk pilih menu die sibuk lak nk tgkp gmbr..















motiff gambar pun tak tahuu laa..tgh tunggu order sampai..lapar2..grrr















baca doa sebelum makan..makngah,haziq,amer..















amer dah dapat ciken cop memeyy takk brcakap aa time mkn wehh



















haha..time utk makangg..tu diaa muka cover perut lapoooo















ni lak mukee mintak nk makan kaki jak rase..



















baked cheese lasagna..nmpk takk kolesterol mereka??

dessert time...!!eclairs die memang terbaik dari ladang...sedap gile2.

tgk mak kite makangg eclairs..ish3..

kami dgn lahapnya makan bagai nak rak..*tgk pipi laa

kepada anda, anda dan anda yg nk try mkn pastri yg mmg best especially eclairs n bread butter pudding, jom ramai2 pegi BREADTIES...!! ade mknn western gop..tp aku lg prefer pastri die..mmg tiptop..thumbs up..
sape2 nak try tgk makanan die boleh tgk kt sini : http://www.bread-ties.com/


notakaki : rindu kt korangg wehh..baru seminggu cuti ni haa..acano sebulan nanti..acano setahun praktikal nt..acano acanoo???aww, suwittt nye lau ade rindu kite gop..ade ker ==' hehe..lebiuuu..
*ade benda yg kdg2 takleh kite kongsi ngn orang lain..tp,suwitt gile oke??bhaha..#maluu xD

Tuesday, 18 September 2012

nyirap sirappp!!

assalamualaikum..pendek je entry kali ni..juz nk ngamuk je...haa,ni ha kiah nk membebel ckit..nk mncarut orang mrh lak kan..simpn dlm hati je laa..cenggini, kan elok lau program tu ada hitamputih utk kitorang..senang kan korang,ktorang dan sume oranggg!! bkn first time beb.. mslhnye xde orang pun yg bgtau program batal..mmg kuang ajaqq gile laa kan..owh,lupee..aku memang suke dok menung je kt situ then tunggu orang tgk ktorang then gelak-2 menghina kt kitorang kann..sukee sgt-2 ni haa..then tawu-2 je program batal..every selase,rabu khamis konon..blah laaa!! yang tmbh nyirap lg bile ade orang yg xsepatutnye join the group tp xreti-2 nk bgtau program batal..mmg aku tabikk gilee laa kt kaw kann...kaw tau je kan tak jadi tp npe xbgtau ktorang..eh,mmg suke laa aku dok tggu kat situ cam muke tembok..
jgn harap laa nk join program yg hangat-2 taik lemboo ni..cite cam gah gile tp ble part nk wat masing-2 wat nak xnk je...mmg xyah laa bg pape information kt ktorang lau ade aktiviti..lpas ni leh laa kaw mrh kitorang kann ckp xbwk baju la pe laa..blah...! aku memang suke orang tgk-2 ktorang yg dok cam org gile kt tangga audi tu then mencapub ckp ktorang dalam PROGRAM CEGAH OBESITI...memang sukee wehh...!

notakaki : kaw nk tnye aku pukul bpe waktu kt sane? then ckp sorang-2 konon cam nk aku tnye sape sambil tutup2 skrin fon? haha..lakalaka la kaw ni...xjeles punggg..pegi la sane!
# hadoyaii..xde privasi lagi dahh haa =='

Thursday, 16 August 2012

majlis iftar...

assalam.. tarikh 13/8/12 menyaksikan satu lg kejayaan batch kitorang wat program yg julung-2 kali diraikan dlm bulan pose ni.. mula2 mmg kecoh sbb ada je yg xpuas ati ngn ahli jawatankuasaa.. sbb si GM ni punye laa lembut..org kate nt kena pijak kepala.. ngn bajet nye lg, junior pertikai kan harga makanan..haduu, mmg pening..walaupun aku x pegang pape jawatan dlm projek ni, tp mmg dpt rase kepayahan depaa..ha, gitu kann..
yg paling-2 nmpk usaha ialah kak syida dangdut kitaa..tepuk skitt.. mmg trbaik laa dlm menguruskan juadah dan makanan utk suma.. mmg sang junior tu tutup mulut laa lepas kenyang dpt mkn mcm-2..
ni baru juadah pembuka..ala2 appetizer gitu kann..#eh,tol ke eja tuh?haha..

em ,lpas solat je semua duduk mkn hidangan utama.. nasi tomato, ayam masak merah, acar, tembikai, bla, bla, bla...ha, betapa bnyk nye mknan kan..tp yg sedihnya lepas je mkn, majoriti balik hostel terus padahal announcement dah dibuat nk terawih skali..sedih sgt..batch kitorang je yg join.. hormat laa pengajar skit wehh...nt tgk la korang nyer part wat event lak cane nt..

 lepas je makan, cam bese la kan.. mmg kt setiap tempat mesti ada sesi fotografi.. mcm-2 posing dah haa..mmg penat, tp bila dah kerja dlm satu team, mmg happy sgt2..
me with roomate <3

friend are born, not made

orang kuat dan orang konon-2 kuat

adik-2 sayammm

depaa comelll

KAMI lagi comelll

imam masjid negara merangkap ketua darjah

sori, pinjam warna bajuu..huu

kasut comeyyy

tinggi, tinggi, pendekkkk

bubur lambuk utk moreyyy

sayangg korang gile2

saya tinggi dan itu hakikat!

dah cm berjalan raya dah kann..

pape pun, congratz to farmasi 60 kerana berjaya melaksanakan event yg bermakna.. korang mmg ohsemmmm!!

p/s : sejukk ati kitee tgk kome gituuu..ouch, maluuu..kbai

Saturday, 14 July 2012

best nye tgk orang buat pahalee..


assalam..sehat? ari ni nk cite pasal derma2 darah boleh? boleh kann.. ari khamis ari tu ada kempen derma darah kt kolej.. ari selasa tu kwn aku ah chai dah ajak dah derma. memula mmg takut sgt sbb xpernah pun derma. blood group pun xtau jenis pe.. umur dah 21 tp xtau lg smpai skrang..malu nye kt diri sendiri weyy... then bila rakan taulan ajak derma, aku dah jd bersemangat dan berkobar2 utk derma darah.. nk melawan perasaan takut dlm diri yg menebal ni..haha.
bila ari khamis tu, happy je aku tgk mereka2 isi borang utk derma darah dgn rasa jeles yg teramat2! sbb aku uzur, xboleh derma darah.. diulangi, xboleh ok? sbb takut nt banyak darah ilang.. sedeyy.. aku tgk je la kwn2 aku derma darah smbil pegang aiskrim a'an.. nk mkn aiskrim org bg, tp dah cair lak kt tgn aku..haishh..
aku berniat murni dr sem lepas lg weh.. sem lepas xde masa sbb kelas dr kul 8 smpai 5 ari2.. kul 5 aku turun, borang dah abis lak..nasib2.. nk wat camne,tgk je la org derma..tp ngeri sgt..jarum die besau kemain..ngeri tgk depan2..aku ni lak dh la jenis susah nk jumpe urat sbb dorang nyorok kt bwh2 lemak2 trsyg neh..haha.. bis la jarum tu rodok2 kt tgn aku nt nk cari urat..ngeri lak bile tringat..haha.
saye ingin mengucapkan jutaan tahniah kepada perwira dan pejuang yg brjaya melawan perasaan takut mereka..haha..darah anda2 semua telah berjaya mnyelamatkan bnyk nyawa manusia.. bnyk nyee dpt pahala tnpa disedari..saye jeles..sekian..
para perwira sekalian,
 pana yg bising gile sdg mengelak dr melihat drh nye sndiri..
            siti dan pana yg bangga dgn sijil kena-tulis-nama-sendiri mereka











notakaki : saye bangge dgn kwn2 saye..mmg la pusat darah tu dkt gak dgn rumah tp perasaan smngt nk derma drh bila brsame kwn2 tu mmg lain..
sekian, kbye.

Tuesday, 10 July 2012

kuat nye dugaan..



assalam..pe khabar? sihat x? malam yg sunyi + boring + sorang2 + sedih ni nk cite pasal sem baru nii sem tigee..hurm, nak start cne eh..ha, memulee nk ckp pasal bilik aku.. dpt je kunci, aku rase cm nk lompat2 je sbb dpt tingkat 2.. masuk je bilik rase cm nk terjun tingkap lak..sbb pe? ha, mcm2 kisahnye.. dah la tingkap ngadap blok dak laki..mmg syok la lau dorang dpt skodeng kann.. lau dibuat nye tgh terbongkang tido siap meleleh air liur lg tak ke leh jadi cerita sensasi kt kolej.. haha. then kipas lak siyes lombap gile.. speed 5 cam 2 je weh..sedeyy..nk bukak tingkap trpikir dak blok depan lak.. hai, malang2.. lepas tu, bilik aku jauh gile ngn mmber kelas..jauhhhhh gileee..phm tak? lepas tu, dok lak depan bilik satu kaum ni..xmo la cite lebih2. nt berbaur racist lakk.. tp bile time die wat tu, bau mmg meresap masuk bilik aku wehh.. perghh, terbaik la.. xmasuk lg part geng2 die dtg bilik.. lg la xleh belah. masuk je la bilik weh lau nk borak.. ni ko nak jugakk borak depan pintu aku ni dahh kenapee.. aduhaii...

ni pasal kelas lak.. cam dah sedia maklum, dak kelas aku dah ala2 cam wat kenduri ramai nye..81 orang bebb.. dapat lak kelas sikit punye besar kann.. baik bg kami tin sardin je.. leh sumbat ramai2.. mmg sempit gile2.. nt nk test msti kne tukar2 kelas.. dah la kami je minoriti kt kolej ni.. silap2 kene la pindah ulu kinta tu terus nanti.. haa, elok la. sape degil, antor je kt spital bahagia sebelah tu..kihkih..sape nakk, angkat tgn...!

lepas tu, lab pulak.. xpasal2 je kena rombak tempat.. lab 3 tadee kena pung?? npe kitorang? dah la kaum hawa je lab tu.. mmg diskriminasi tol la... yg paling sadiss, aku dok blakang skali wehh.. sorang2.. forever alone.. npe la kak saadiah tu letak aku kt blakang.. biase laa lau dorangg tanye2 saye kak.. lau xtawu pun saye tnye dorang gak.. tlg kwn2 kak.. akak letak saye kt ceruk mane pun kitorang tetap saling bertanye.. akak jgn risau yee.. ngeh3..

dari awal entry sampai abis, asyik merungut je kann.. mane yg positif nye? nmpak x? tadee pun.. haha..


 notakaki : awk ni..merajuk2 lak.. bukan sengaje ok? mane nk tawu awk xde mood sbb ok je dr awal? jgn la pikir serius sgt gurauan kitorang tu.. nk ceriakan suasana dan gamat kan library yg sunyi tu je.. awk pikir merajuk awk je... abis tu kecik ati saye yg slalu kena tinggal ngn awk ni penah tak awk pikir? saye xpenah merungut pe lg nk merajuk.. satu je saye nk ckp, awk mmber sy paling rapat.. camne saye time buruk baik awk, camtu gak saye arap dari awk tau.. awk tawu saye susah nk marah tp tolongtolongtolongg jgn amik kesempatan okee??

Saturday, 30 June 2012

mixed feeling...

assalam.. packing day today.. nk lik kolej dah esok.. rase kejap sgt kt rumah.. npe mesti kena balik? kenapeee?? hurm, nk nangis pun ada.. dgn ayah sakit nye lg.. pagi td ayah bngun tido tgk luka kt kaki die makin besar.. kaki die bengkak sgt. nk jln pun cm susah.. ayah, npe xmo pegi spital? nk pegi klinik pun susah.. cek je pun.. dari ayah mkn ubt main beli je farmasi luar tu tp x baik2, cam sia2 je.. ayah mkn ubat metformin + glibenclamide.. takut dos tu xbetul.. bkn bole mkn sebarangan.. npe ayah xmo dgr ckp jimah? lau x, sia2 je jimah masuk farmasi ni lau x nasihat ubat yg ayah amik..
tadi jimah tgk ayah jln pegi surau pun cm susah je.. nk jejak kaki pun sakit kn.. nangis jimah ngn ika tgk ayah dr tingkap td.. sedeyy sgt..
ayah penah ckp kt jimah lau cek mesti kne masuk hospital punye. dah memang sakit, kne la masuk hospital.. anak ayah xde doktor.. xde sape yg boleh rawat lau ayah dok je kt umah.. jimah tau ayah mmg xsuke pegi klinik sbb kne menunggu lame.tp ayah nk tunggu sampai kena potong kaki ke? ayah, kali ni je jimah mintk.. tlg la pegi klinik.. jimah jnji x mintak pape lg dah ngn ayah  lepas ni. jimah cume nk ayah sihat cm dulu je..tlggg laa ayah..

 notakaki : jimah syg ayah sgt2 walau jimah xtunjuk.. tp jimah nk ayah tau jimah xmo ayah sakit.. sikit pun xnak..lau boleh  x balik kolej, jimah mmg xnk balik.. jimah nk ayah depan mata jimah je tiap2 hari..

Friday, 29 June 2012

mengimbau zaman kite dolu-2

assalam.. cuti-2 ni aku abiskan masa ngn family sepenuhnye..wehuu.. tadi g hari sukan kat sekolah amir. sekolah lame aku gak.. yg best nye cikgu sekolah rendah still ingt nama aku.. diulangi, SEKOLAH RENDAH oke? mesti awk budak baik dan bijak kan azimah aziz? kembang hidung jap.. haha.
tadi adik aku masuk 2 acara sukaneka.due2 menang hasil sorakan dan lompatan aku ala2 cheerleader bersama makcik2 kt tepi tu.. yehaa.. time kasih makcik sbb join saye.

<== saje xmo rotate..sila pusingkn laptop anda..hii












hari sabtu lak ada sukan tahunan.. tetibe tringat lak mase dolu-2..rajin bona masuk perbarisan.. tu je yg awk mampu.. nk masuk lari, ada yg kene gelak kang. haha. yg best nye, kena conteng-2 muka. masa wat tema lanun dulu.. awok kemetot.. kena la dok kt depan skali. tu kelebihan jd org ketot ni.. then perbarisan utk PBSM lak. mmg kena jemur cam ikan kering la kn.. balik je muka cam anak bangla.. haha. itam gile beb. tp tu la pengalaman.. skrg ni kt kolej mane nk rase tu sume lg. xde dahh. sukan pun mane la nk ada perbarisan bagai.. rinduu..

notakaki : betul la org ckp, zaman paling indah adalah zaman masa sekolah.. the sweetest thing masa skolah is friendship..=)
sekian, babai..

Tuesday, 26 June 2012

powerrpuff girll!! yehaaa

assalam..tiap2 kali aku bukak fb mesti aku berdobar2. npe kerr? sbb aku takut tgk noti dr diaa. aku xmo tgk pun noti die.. siyely,aku cam malas nk amik tau dahh.. untung laa bahagiaa en.. dah la azii.. ko kecewa knn.. tp xleh wat pape knn.. sudah2..! nk unfriend siyes xsampai ati.. xmo unfriend pun. babaii..sedeyy nye!
ble tgk org ada pasangan, awok pun nk jugekkk.. tp ada ker nk kt awok tu? haha.. itu mnjadi persoalan yg sgt rumit utk dibahaskan.. last2, tapayahh la azi.. wat pening kepala je kann.. tadee makne nye nk beria cari timba awok.. dah katee kite ni ovum.. kite dok je la tggu sperm dtg.. wahaha.. xxxx bebb..bebudakk yg bace neh..tukar tajuk, tukar tajukkk...!
smlm borak ngn alin lame sgt.. alin suggest mcm2, bg semangat.. naik balik smngt aku.. memula cm dah nk putus asa dah wehh. padahal die lg parah.. dah la nk exam.. ngn patah hati nye lg.. leh lg naik kn smngt aku.. ko mmg powerpuff girl la alin..i lebiuu..wehuuu...
azi, bnyk brsabor k..ko dah slalu terkena..cermin muka, ketuk hati, tnye iman, cukup sempurna kah anda utk jadi teman idup org? jawapan nye tidakk! haha.. pe2 pun, ko mmg kuat kann.. ingt,sume ni ngajo ko acane nk jd tabah.. and, here am i.. mmg kaut..ahaha.. kuat..! cam pwerpuff girl gitu.
hiyahhh...!


notakaki : alin, aku nk warna merah.. ko kuning..ikut warna baju dinner..ahaha...
oke,lepas ni xde dah entry menyayat lg dahh.. tutup buku.. boring lak ore bace..haha..ada ke orang bace cik azi oii.. #tepuk2 pipi
sekian, kbye..

Friday, 15 June 2012

alhamdulillah =)

assalamualaikum =)
ape khabar iman kite hari ni?em hari ni genap 5 hari aku praktikal kt hospital sungai buloh..5 days to go..yipee..so far mmg best sgt..lepas dah sehari kt manufac,TPN,emergency ngan satelit..mmg mcm2 dpt tau..td lak start attach kt out patient..seriusly mmg penat..xduduk pun dr pukul 8 sampai 12.30..kaki dah rase kecik ckit.haha..bluwekk..mcm2 ubat la dpt tau..paling best bile tgk ubat bisaprolol.bentuk heart..siyes cantik sgt..









comel kn? pnat cari view nk tgkp gmbr ni..alih2 amik je dlm botol..sonang..pe2 kat satelit paling ohsemm.pegawai farmasi mmg sgt2 membantu..semua yg blur jd jelas sgt.haa,gitu kn..hehe..baru tau camne keje nt..lg satu,kak ana sue mmg best.sporting sgt..senior batch 51..hehe..thanz a lot ajar saye mcm2..=D

<== kak ana bebel..azi,ko jgn tgkp gmbr akak bace majalah ni..nt puan dalila tgk die bising lak anak murid die curi tulang bace majalah mase keje..haha..ai, kak..xkn le sy nk masukkan gmbr akak gini dlm report sy..huu..






<== me  :akak,cpt senyum..nk tgkp gmbr wt keje ni..
       kak ana : jap2 akak amik drawer isi pS..cpt tgkp.wat2 bz ni..=p
       me  : haha..*poyo..!





tadi aku dok kt out patient lak mmg penat sgt..tp xtrasa masa berlalu..tau2 dh kul 5..hehe..mr ganesan pun bnyk mmbantu aku yg cam kilang ubat tu..hehe..balik2 je kaki dah lenguh sgt..huhu..tp experience mmg tiptop..huu..
lepas ni wat report lak..mmg tension gile la nt kn..haha.get ready la azi..

notakaki: planning something cute  =D

Friday, 8 June 2012

thank u =(

assalam..ckp kt die,
ouh great..!
thanks a lot..
aku mmg suke..sgt3.

i'm trying..and u?still not change langsung2..oke,thats it..bye.thanz a lot..

p/s : will still smiling behind all the fake.. ='(

Monday, 4 June 2012

inalillah..=(

assalam..hari ni aku wat entry pasal sorg pengajar masa aku tuisyen kt pusat tuisyen saujana gemilang kt setiawangsa masa form 3..tusiyen ni diurus oleh satu family..masa form 3,ada 3 org pengajar - ustaz Fadzlah, teacher Filza ngn cikgu Fathiri..
hari jumaat masa aku lik umah tu,adik aku bgtau yg ustaz kne strok..masa tu die jatuh kt tmpt tuisyen.then tuisyen pun postpone la sbb cikgu n teacher bwk ustaz pegi hospital..adik aku bgtau dlm pukul 8 cam tu..lepas tu aku terus bukak page PTSG nk tgk perkembangan ustaz..aku add page tu..then dlm pg ni bru approve..rupe nye ustaz dah meninggal ari jumaat tu pukul 6 ptg..inalillahi wainna ilaihi rajiun..

kepada family ustaz,bnyk2 kn sabar..Allah lebih sygkn ustaz..teacher filza n cikgu fathiri,we miss your smile..berkat ajaran semua wat sy dpt cemerlang dlm PMR'06..i'm pharmacist in the making.thanz a lot..
teringat masa tuisyen dulu..ustaz selalu baca yassin sebelum mengajar.terngiang2 lg lentok bacaan ustaz..ayat seribu dinar xpernah hilang dr fikiran saya..ustaz selalu buat lawak masa mengajar..walaupun bg ktorang xlawak,tp bila ustaz gelak tu yg wat ktorg ketawa..huu,siyesly rindu..
moga roh ustaz Ahmad Fadzlah ditempatkan di kalangan org2 beriman..Al-fatihah.. =')
teacher,ustaz,cikgu

p/s : gambar hasil ehsan dr profile fb ustaz..entry sejak dua menjak ni sedeyy je kn..#azi,be tough...innallaha ma'ana..=)